Categorieën

Modelbouw / Modelbouw steentjes / Aedes Ars bouwpakketten

Aedes Ars bouwpakketten zijn voor het maken van reproducties op schaal van een aantal historische monumenten met een hoge culturele waarde, zoals kastelen, kerken, bruggen en vuurtorens (waarvan sommige als Wereld Erfgoed staan geregistreerd),
als ook kleine gebouwen van diverse types landelijke gebouwen.
Maar dan wel met echte modelbouw steentjes.

Bij de bouwdozen zit een uitgebreide fotohandleiding, die (vaak zonder verdere teksten)  duidelijk genoeg mag worden verondersteld om de bouw van het betreffende model tot een goed einde te brengen.

Gereedschap is nauwelijks vereist. Slechts schuurpapier of schuurblokje, vijlensetje, een schaar en/of hobbymesje en een pincet zijn voldoende.
De gereedschappen welke hier genoemd worden kunt u in deze webshop aanschaffen. Zie het menu-item gereedschappen.

 Een aantal bouwmodellen van Aedes Ars zijn geschikt voor op een modelspoorbaan, zoals Spoor HO, N en Z.
De meeste bouwsels zijn replica’s uit Spanje, maar er zijn er ook uit verschillende andere Europese landen, uit Amerika en Mexico. 

De gebruikte materialen zien er uit als de originele materialen en de kwaliteit van de steentjes is uitmuntend. 

De bouwdozen worden geleverd met alle benodigde materialen om het gekozen model te maken. De speciale kartonnen onderdelen die het gebouw vorm geven zijn bijgeleverd, als ook de benodigde keramische steentjes, de lijm, een algemene beschrijving, specifieke instructies uitgevoerd als een fotohandleiding en enkele materialen voor het decoreren van het model.
Het enige gereedschap dat u nodig heeft bestaat uit: een vijlensetje, een schuurblokje, een zaagje voor de houten onderdelen en een pincet (alle niet bijgeleverd). 

Het gebouwde kan gemonteerd worden op een houten grondplaat. Met van tevoren uitgesneden en genummerde kartonnen mallen worden de onderdelen nauwgezet geassembleerd met behulp van kartonnen hoekstrips, die het bouwen vergemakkelijken.

Voor een accuraat resultaat is het aan te bevelen om enkele van de verschillende onderdelen alsmede alle muren met schuurpapier te behandelen als het model klaar is, waardoor een aantrekkelijk en realistisch resultaat ontstaat.
 
Sommige kits bevatten ook gegoten metalen onderdelen met een hoge graad van detaillering, die verschillende delen van het originele gebouw simuleren

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.